Про нас

Декан факультету

к.е.н., доцент Ірина Миколаївна Агеєва

вул. Канатна, 112, корпус А, ауд. 322

тел. 048-724-86-56, 712-42-45

тел.моб. 063-562-78-77

На факультеті менеджменту, маркетингу та публічного адміністрування здійснюється підготовка бакалаврів і магістрів за трьома спеціальностями на денній та заочній формі навчання.

Підготовка бакалаврів здійснюється за спеціальностями:

073 «Менеджмент» – освітньо-професійні програми «Менеджмент», «Управління персоналом».

075 «Маркетинг» – освітньо-професійні програми «Маркетинг», «Маркетинг та Digital-комунікації».

281 «Публічне управління та адміністрування» – освітньо-професійна програма «Публічне управління та адміністрування»

Підготовка магістрів здійснюється за спеціальностями:

073 «Менеджмент» – освітньо-професійні програми «Менеджмент» і «Логістика».

075 «Маркетинг» – освітньо-професійна програма «Маркетинг».

281 «Публічне управління та адміністрування» – освітньо-професійна програма «Публічне управління та адміністрування»

Факультет ММтаПА має глибокі історичні корені – підготовка фахівців управлінсько-економічного профілю здійснюється з 1933 р. Зміни, що відбувалися в економіці країні обумовили необхідність відкриття нових сучасних спеціальностей та освітніх програм на факультеті.

Термін навчання на СВО «Бакалавр» становить 4 роки, на СВО «Магістр» 1,5 роки як на денній, так і на заочній формі навчання. Також на факультеті існує скорочена програма підготовки бакалаврів для випускників коледжів, які мають диплом молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра.

До складу факультету ММтаПА увійшли чотири кафедри:

– менеджменту і логістики (зав. каф. д.е.н., проф. І. О. Седікова);

– маркетингу, підприємництва і торгівлі (зав. каф. д.е.н., проф. В. В. Лагодієнко);

– публічного управління та адміністрування (зав. каф. д.е.н. проф. О. В. Ніколюк);

– філософії і права (зав. каф. к.і.н., доц. А. О. Соловей).

Для забезпечення освітнього процесу на кафедрах факультету працюють комп’ютерні центри. Підготовка студентів зі спеціальностей «Менеджмент», «Маркетинг», «Публічне управління та адміністрування» базується на використанні комп’ютерних технологій в обробці облікової, статистичної та іншої інформації, необхідної для підготовки і прийняття управлінських рішень.

На спеціальності «Менеджмент» навчають приймати ефективні управлінські рішення в сфері виробництва, логістики, надання послуг, формувати кадровий склад, розробляти стратегію розвитку бізнесу, реалізовувати інноваційні та інвестиційні проекти та інше. Можливості працевлаштування: керівник підприємства, установи чи організації; керівник структурних підрозділів; керівник малого підприємства; HR-менеджер; спеціаліст з навчання персоналу; івент менеджер; фахівець з логістики. Ви зможете працювати в організаціях різних видів економічної діяльності: виробничих, транспортних, складських підприємствах, в т.ч. міжнародних організаціях, а також в сфері готельно-ресторанного бізнесу, на портових вантажних терміналах, митниці тощо.

На спеціальності «Маркетинг» навчають досліджувати ринок, формувати цінову політику компанії, розробляти рекламні компанії, PR – акції, заходи по просуванню товарів і послуг, створювати і виводити на ринок нові бренди і торговельні марки, формувати і реалізовувати маркетингові плани і програми. Дана спеціальність відкриває широкі горизонти, адже випускники можуть працювати на підприємствах, в медіа-холдингах, консалтингових фірмах, рекламних агенціях та. Можливості працевлаштування: фахівець з маркетингу, інтернет маркетолог, Digital маркетолог, SMM фахівець, контент маркетолог, РРС фахівець, instagram маркетолог, директор з маркетингу, маркетолог-аналітик, маркетинг-менеджер, product менеджер, маркетолог-економіст, арт директор, фахівець з досліджень, фахівець з реклами, PR менеджер.

Спеціальність «Публічне управління та адміністрування» полягає у впливі на життєдіяльність людей з боку органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій шляхом застосування сукупності механізмів (економічних, адміністративних, інформаційно-психологічних та ін.) з метою досягнення цілей суспільного розвитку. Дана спеціальність дозволяє обіймати посади керівника в органах державного, регіонального і муніципального рівнів, спеціаліста із зв’язків з громадськістю, державного соціального інспектора, адміністративного помічника тощо. Здобувши освіту в нас – Ви зможете побудувати успішну кар’єру в: Офісі Президента України, Верховній Раді України, Кабінеті Міністрів України, обласних державних адміністраціях, центральних та місцевих органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, міжнародних організаціях, а також установах різних форм власності, що мають неприбутковий статус.

Освітній процес на факультеті ММтаПА тісно пов’язаний із набуттям практичних навичок – студенти проходять ознайомлювальну, виробничу, а також переддипломну практику в органах влади та на базі провідних харчових, торгівельних та інших підприємств Одещини і України (ТОВ СП «Вітмарк-Україна», ТОВ ПТК «Шабо», ПП «Фірма Гармаш», «Об’єднана елеваторна компанія», ТОВ «Одесавинпром», мережа супермаркетів «Сільпо», Департамент внутрішньої політики Одеської міської Ради, Департамент праці та соціальної політики Одеської міської Ради та ін.).

З відгуками випускників факультету минулих років можна ознайомитись за посиланням  https://www.canva.com/design/DAEBPoZEgZ0/7fieV3AkJXegGok2Ep3SZQ/view?utm_content=DAEBPoZEgZ0&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer