Участь студента факультету ММіЛ у Другій Студентській Моделі Конгресу (м. Київ, 2020 р.)

Неймовірний івент від громадської організації «Українські студенти за свободу» – втілення демократії та ковток свіжого повітря в українській політиці та й не тільки…

150 делегатів від молоді зі всієї країни, зібрались разом у Києві аби на три дні зануритись у симуляційну гру, яка повністю відображає роботу Конгресу США. Представником від Одеської національної академії харчових технологій на заході був Богдан Мироненко, студент-магістр факультету Менеджменту, маркетингу і логістики, спеціальності 281 «Публічне і адміністрування», голова студентської ради факультету Менеджменту, маркетингу і логістики.

Богдан Мироненко, магістр спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ОНАХТ у Верховній Раді України, м. Київ

Перший день конгресу розпочався зі слухань комітетів. У погоджувальній залі Верховної Ради обговорювали питання відкриття ринку землі, експертами виступили Олексій Мушак – радник прем’єр-міністра України та Сергій Біленко – один із авторів законопроекту по земельній реформі.

Богдан Мироненко на засіданні у Погоджувальній залі Верховної Ради України, м. Київ 

Делегати з усієї країни у Верховній Раді України, м. Київ

Після офіційного відкриття Другої Студентської Моделі Конгресу та слухань, делегати у комітетах розпочали роботу над власними законопроектами. У цьому їм також допомагали експерти: Роман Громик – менеджер з міжнародної адвокації по окупованими територіям, Олександр Бартлі – представник Coca-Cola Company в Україні з питань екології та Тарас Ратушний – громадський діяч, керівник Конопляна Правда.

Робота Богдана Мироненка в комітеті енергетики, м. Київ

Впродовж другого дня учасники плідно працювали у комітетах. А вже ввечері опинились у Жовтневому палаці на щорічному Балу Студентської Моделі Конгресу. Цього року він був присвячений дню народження Джорджа Вашингтона.

Жива музика, вальс, розкішні вбрання – кожен делегат відчув особливу атмосферу цього вечора. Бал конгресу – це час для спілкування, нових знайомств та відпочинку, який необхідний усім законотворцям.

150 учасників конгресу на офіційній частині балу у Жовтневому палаці, м. Київ

Бал у Жовтневому палаці, м. Київ

Комітет енергетики на щорічному балу Конгресу, Жовтневий палац, м. Київ

Третій день розпочався у Клубі Кабінету Міністрів – саме тут зібрався Студентський Конгрес аби розглянути та проголосувати за 6 розроблених законопроектів. На початку засідання перед делегатами виступили народні депутати – Мар’ян Заблоцький та Інна Совсун.

Фінальне засідання у Клубі Кабінету Міністрів, м. Київ

Скасовано мораторій на продаж сільськогосподарської землі, легалізований медичний канабіс, затверджений законопроект по реформуванню енергетики та про використання лісового фонду України.

Конгрес не проголосував за реформування правового статусу окупованих територій та реформу строкової служби.

Досвід участі у такому заході є незабутнім для кожного учасника – три надзвичайно активні дні, під час яких повністю поринаєш у світ великої політики та відповідальності за прийняті рішення.

ЯКЩО ВИ ТАКОЖ МРІЄТЕ ПРИЙМАТИ УЧАСТЬ У ПОДІБНИХ ЗАХОДАХ, ВАС ЦІКАВИТЬ СФЕРА ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ТА ПОЛІТИКА, ТОДІ ПРИХОДЬТЕ НАВЧАТИСЬ НА ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ, МАРКЕТИНГУ І ЛОГІСТИКИ ОНАХТ!!!